_PBF8576

Ligplaatsen

Van half april tot 1 oktober:

Werkendam, Nationaal Park de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch

— Even alles loslaten en ontspannen —
Ontdek de magie van de Biesbosch op een unieke manier met een overnachting op een luxe AquaHome. Het AquaHome ligt in de zomerperiode standaard aan een steiger in een mooie waterplas in de Noordwaard.
Verken de prachtige omgeving van de Biesbosch en ontdek de vele schilderachtige plekjes, zowel te voet, op de fiets als vanaf het water. Laat je verrassen door de ruige kreken, kronkelende paden en weelderige wilgenbossen, waar de lokale fauna, zoals bevers, vissen en zeearenden, een thuis hebben gevonden. De Biesbosch is een populaire bestemming. Niet alleen vanwege het Nationaal Park zelf, maar ook vanwege de aantrekkelijke regio eromheen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Biesbosch Museum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van dit gebied, inclusief de rol die het heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog, met zijn focus op wilgenhout en rietwinning.

Maak uw Biesbosch beleving compleet! Boek onze schipper erbij en laat u met het AquaHome naar een andere prachtige ligplaats varen die bij uw wensen past. Er zijn diverse vaar-arrangementen waar u uit kunt kiezen. U kunt ook los een sloep huren. Kijk hiervoor bij: Tarieven Varen Sloephuur.

Getoonde foto’s zijn diverse sfeerimpressies op verschillende ligplaatsen in de Biesbosch!

Van 1 oktober tot half april:

Woudrichem – Afgedamde Maas

Woudrichem “Woerkum”

— Een vestingstadje vol bijzondere verrassingen –-
In de herfst, winter en het vroege voorjaar ligt het AquaHome aan de kop van de steiger in het haventje van Watersportvereniging Woudrichem met een prachtig uitzicht over de Afgedamde Maas. Een rustige plek met af en toe sportieve bedrijvigheid rondom op het water.

Woudrichem is een absoluut juweeltje met een adembenemend stukje natuur rondom de stad. In het geliefde natuurgebied de Groesplaat kun je heel fijn wandelen en genieten van halfwilde IJslandse paarden en imposante Gallowayrunderen die daar loslopen. Het handige veerpontsysteem biedt de mogelijkheid om ook naar Gorinchem of Slot Loevestein te varen. In Woudrichem is er een gevarieerd aanbod met geschiedenis, mooie plekjes, terrasjes, restaurants, winkeltjes en panoramische uitzichten. Je kunt zelf door het stadje wandelen of een stadswandeling boeken met enthousiaste stadsgidsen die je alles kunnen vertellen over de monumenten, de Hollandse Waterlinie, de riviervisserij en de culturele aspecten. Bezoek de visafslag, het standbeeld van Jacoba van Beieren, de molen, het Visserijmuseum en de filmlocaties van Denkend aan Holland met Andre en Janny. Er valt hoe dan ook veel te ontdekken in deze prachtige vestingstad!